Left Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart

MezeHub EDU.

Podcast serijal “Žene u izvozu hrane” (WExport Food) realizovan je sa ciljem da ženama preduzetnicama u prehrambenoj industriji regiona Zapadnog Balkana, na jednom mestu, pruži sve potrebne informacije, znanje i savete od strane vodećih eksperata i približi iskustva uspešnih žena u biznisu o pripremi za izvoz, brendiranju, digitalnom marketingu, finansiranju, ulistavanju i prodaji prehrambenih proizvoda na stranim tržištima, pre svega tržištu SAD.

__________________________________________________________
Kako izgraditi uspešan brend na tržištu hrane - sa Ksenijom Albunov, Suncokret

__________________________________________________________

Regulative i procedure za izvoz prehrambenih proizvoda na tržište SAD - sa Ivanom Stanojević, Tartufi SR

__________________________________________________________
Kreiranje digitalnog brenda u prehrambenoj industriji - sa Miroslavom Maslovarićem, ekspert za digitalni marketing

__________________________________________________________
Kako pametno finansirati razvoj biznisa u prehrambenoj industriji? - sa Lazarom Vujaklijom, finansijskim ekspertom

__________________________________________________________
Plasman i pozicioniranje prehrambenih proizvoda u onlajn kanale prodaje na tržištu SAD - sa Edinom Saračevićem, Filly Foods LtD.

__________________________________________________________

Podcast serijal “Žene u izvozu hrane”, organizovan u okviru istoimenog specijalnog programa podrške ženskim biznisima u prehrambenoj industriji zemalja Zapadnog Balkana, usmeren je ka unapređenju konkurentnosti, elektronske prodaje i promocije proizvoda na tržištu Sjedinjenih Američkih Država. Program se organizuje u okviru regionalnog CATALYZE Programa za podsticanje rasta i razvoja MSP, uz finansijska sredstva Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

 

WE EXPORT FOOD (Žene u izvozu hrane)

Žene u izvozu hrane (WEXPORT FOOD) je specijalan program podrške ženskim biznisima u prehrambenoj industriji zemalja Zapadnog Balkana usmjeren ka unapređenju konkurentnosti i elektronske prodaje na tržištu Sjedinjenih Američkih Država.

O programu

Kompanija Filly Foods LtD., specijalizovana za prodaju etno, visoko-kvalitetne i premijum hrane sa sedištem u Vašingtonu, Sjedinjene Američke Države, u okviru aktivnosti: “Podrška elektronskoj prodaji u SAD za žene preduzetnice u prehrambenoj industriji Zapadnog Balkana” pružiće punu podršku u izvozu, plasmanu i prodaji za 11 ženskih kompanija u prehrambenoj industriji, čiji će selektovani proizvodi biti ulistani na elektronske platforme za prodaju hrane u SAD.

Aktivnost je usmjeren ka jačanju konkurentnosti ženskih biznisa u prehrambenoj industriji i unapređenju prodaje njihovih proizvoda na tržištu Sjedinjenih Američkih Država organizuje se u okviru regionalnog CATALYZE Programa za podsticanje rasta i razvoja MSP. Program realizuje Palladium International grupa uz finansijska sredstva Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Finalna lista kompanija

Na osnovu pristiglih elektronskih prijava u okviru raspisanog konkursa za izbor ženskih kompanija u prehrambenoj industriji u region Zapadnog Balkana, završenog 3. Oktobra 2022. godine, Komisija je donjela odluku da u finalnu listu uvrsti 13 kompanija (broj je uvećan sa 11 pošto neke od kompanija će ići samo sa jednim proizvodom umjesto dva kako je orginalno zamišljeno). Finalna lista prema abecednom redu:

Adore chocolat doo, Srbija

Anđeli Delicije doo, Srbija

COLD PRESSOK doo, Srbija

Dunst majstori doo, Srbija

Flora doo Ivanjica, Srbija

Gazdinstvo Bajić, Bosna i Hercegovina

Mela Fruit doo Subotica, Srbija

Nanin recept s` juga, Srbija

Radanska Ruža doo, Lebane, Srbija

Real Red Raspberry doo, Srbija

Suncokret doo, Srbija

BMD doo, Srbija

Te Ora doo, Bosna i Hercegovina

Odluka Komisije doneta je na osnovu ispunjenosti postavljenih kriterijuma u okviru javnog poziva, standarda kvaliteta, kapaciteta proizvodnje, inovativnosti proizvoda, pakovanja, potentnosti proizvoda za plasman i prodaju na tržištu Sjedinjenih Američkih Država.

 

    Plan Aktivnosti

    Za sve detaljnije informacije u vezi konkursa i aktivnosti “Podrška elektronskoj prodaji u SAD za žene preduzetnice u prehrambenoj industriji sa Zapadnog Balkana” možete da nam pošaljete e-mail na wexportfood@fillyfoods.com

     

     

    https://youtu.be/gw5ACJ7vPYo