Skip to content

WE EXPORT FOOD (Žene u izvozu hrane)

Žene u izvozu hrane (WEXPORT FOOD) je specijalan program podrške ženskim biznisima u prehrambenoj industriji zemalja Zapadnog Balkana usmjeren ka unapređenju konkurentnosti i elektronske prodaje na tržištu Sjedinjenih Američkih Država.

O programu

Kompanija Filly Foods LtD., specijalizovana za prodaju etno, visoko-kvalitetne i premijum hrane sa sedištem u Vašingtonu, Sjedinjene Američke Države, u okviru aktivnosti: “Podrška elektronskoj prodaji u SAD za žene preduzetnice u prehrambenoj industriji Zapadnog Balkana” pružiće punu podršku u izvozu, plasmanu i prodaji za 11 ženskih kompanija u prehrambenoj industriji, čiji će selektovani proizvodi biti ulistani na elektronske platforme za prodaju hrane u SAD.

Aktivnost je usmjeren ka jačanju konkurentnosti ženskih biznisa u prehrambenoj industriji i unapređenju prodaje njihovih proizvoda na tržištu Sjedinjenih Američkih Država organizuje se u okviru regionalnog CATALYZE Programa za podsticanje rasta i razvoja MSP. Program realizuje Palladium International grupa uz finansijska sredstva Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Finalna lista kompanija

Na osnovu pristiglih elektronskih prijava u okviru raspisanog konkursa za izbor ženskih kompanija u prehrambenoj industriji u region Zapadnog Balkana, završenog 3. Oktobra 2022. godine, Komisija je donjela odluku da u finalnu listu uvrsti 13 kompanija (broj je uvećan sa 11 pošto neke od kompanija će ići samo sa jednim proizvodom umjesto dva kako je orginalno zamišljeno). Finalna lista prema abecednom redu:

Adore chocolat doo, Srbija

Anđeli Delicije doo, Srbija

COLD PRESSOK doo, Srbija

Dunst majstori doo, Srbija

Flora doo Ivanjica, Srbija

Gazdinstvo Bajić, Bosna i Hercegovina

Mela Fruit doo Subotica, Srbija

Nanin recept s` juga, Srbija

Radanska Ruža doo, Lebane, Srbija

Real Red Raspberry doo, Srbija

Suncokret doo, Srbija

BMD doo, Srbija

Te Ora doo, Bosna i Hercegovina

Odluka Komisije doneta je na osnovu ispunjenosti postavljenih kriterijuma u okviru javnog poziva, standarda kvaliteta, kapaciteta proizvodnje, inovativnosti proizvoda, pakovanja, potentnosti proizvoda za plasman i prodaju na tržištu Sjedinjenih Američkih Država.

 

    Plan Aktivnosti

    Za sve detaljnije informacije u vezi konkursa i aktivnosti “Podrška elektronskoj prodaji u SAD za žene preduzetnice u prehrambenoj industriji sa Zapadnog Balkana” možete da nam pošaljete e-mail na wexportfood@fillyfoods.com

     

     

    https://youtu.be/gw5ACJ7vPYo